0622525811 info@omnisense.nl

Roosendaalse Gedichtenroute

Gedichten via QR-codes direct voorgedragen op de smartphone

Roosendaalse Gedichtenroute

Gedichten via QR-codes lezen en beluisteren in Roosendaal

Gedichtenroute schildje

Via QR codes?

Zeker. Zonder de QR code zou deze speciale route niet mogelijk zijn.

Je hebt vast weleens een QR code gezien. Het meestal zwart/wit geblokte vierkantje vind je overal.

Op- of bij gebouwen. Op productverpakkingen met een verwijzing naar een recept, de gebruiksaanwijzing of een speciale aanbieding. Op menukaarten bij restaurants. Je boarding pass of NS reisticket, Staatslot en op veel andere plaatsen. QR codes worden tegenwoordig zelfs gebruikt voor het afrekenen in de winkel van je spullen met je smartphone.

Je ziet QR-codes op (muur)schildjes en paaltjes van de Roosendaalse Gedichtenroute

Deze moderne gedichtenroute kwam tot stand in het kader van het 750 jarig bestaan van Roosendaal. Aan een oproep van de stadsdichter van Roosendaal Eric van Deelen gaven zo’n 30 lokale dichters gehoor om een gedicht te schrijven over een stukje van de stad. In de folder van de VVV vind je een plattegrond met de 85 locaties waar de gedichten virtueel worden voorgedragen na het scannen van de QR-code. De liefhebber kan zelf de route bepalen naar de plaats waar het gedicht over gaat.

Zo werkt het:

Op 85 locaties vind je een opvallend (muur)schildje van de Roosendaalse Gedichtenroute met een nummer en een QR-code. Scan de code met je smartphone en je kunt het gedicht direct beluisteren en lezen.

QR-code

QR-codes bestaan al lang, maar bij veel mensen is nog niet helemaal duidelijk wat een QR-code is, wat je met een code kan en hoe je er goed gebruik van maakt. Dat is jammer, want zo mis je veel leuke extra’s.

Wat is een QR code dan?

Een QR-code is eigenlijk niets anders dan een barcode die een link legt tussen de echte wereld en de virtuele wereld van het internet. Daarmee krijg je, als je daar zin in hebt, leuke of interessante extra informatie op je smartphone getoverd zoals: speciale aanbiedingen, kortingen of cadeaus. Maar ook tekst, foto’s, video of geluidsfragmenten.

Hoe leuk is dat?

QR staat voor ‘Quick Response’ wat wil zeggen dat het snel werkt. Scannen en BOEM de (aanvullende) info of aanbieding staat voor je neus.

Alle QR codes ter wereld

Als je die scanner eenmaal gedownload hebt kun je alle QR- codes ter wereld scannen en de meestal verrassende extra informatie of aanbieding bekijken in tekst, beeld en/of geluid.

Simpel

Het enige wat je na het downloaden hoeft te doen is de camera van de smartphone te richten op de QR-code, deze scannen met de app en de -aanvullende- informatie of aanbieding bekijken of beluisteren

Zo vet! Zo magisch!

Zo ook met de QR-code die we gebruiken op (muur)schildjes van de Roosendaalse Gedichtenroute. Zelfs als je nog niks heb met poëzie, dan is scannen van de QR-code op de schildjes van de route bij diverse bijzondere locaties in Roosendaal leuk en meer dan de moeite waard.

Het zal je verrassen hoe leuk je de  gedichten vindt. Je zelfs tot ontroering brengt.

Veel scan-, lees- en luisterplezier toegewenst!