0622525811 info@omnisense.nl
SEO

SEO

SEO

maakt zichtbaar en vindbaar

Als je niet in SEO top 10 van de zoekmachineranglijst staat heb je een probleem.

Je wordt overgeslagen!

Mensen vertrouwen steeds meer op de uitkomst van een internet zoekopdracht. Ook gemak speelt hierbij een rol. Maar wie het eerste komt, het eerste maalt. Dat is zeker. Je doet er dus goed aan om ervoor te zorgen dat je website of je webwinkel goed gevonden kan worden door zoekmachines en bovenaan de lijst komt te staan.

SEO/Zoekmachineoptimalisatie, wat is het?

Volgens Wikipedia: Zoekmachineoptimalisatie  –ook bekend als search engine optimization of SEO- is een onderdeel van zoekmachinemarketing.  SEO kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s) c.q.  zoekterm(en).

Aangezien een vermelding in die organische resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachine adverteren –ook bekend als SEA-.

Zoekmachines

Zoekmachines zijn net mensen

Dat klinkt vreemd, maar de gelijkenis is opvallend groot. Zoekmachines zoeken naar de meest relevante teksten, foto’s, video’s en geluidsfragmenten. Ze waarderen websites op hun actualiteit, presentatie, snelheid en vindbaarheid. Behalve al deze kenmerken vergelijken ze de content ook nog met de content van anderen en de mate waarin die content wordt bekeken en gedeeld. Ook via andere platformen.

Hoe doe jij dat?

Mensen zijn net zoekmachines. Ze doen het niet anders, ga jezelf maar na. Redenen genoeg om je af te vragen of je website nog wel voldoet aan alle criteria die zowel mensen als zoekmachines stellen.

Stel jezelf de vraag: Ben ik wel voldoende aantrekkelijk? 

SEO

Zoekmachineoptimalisatie & Mobile

Zeker nu steeds meer mensen de smartphone gebruiken om (ook met gebruik van de stem) te zoeken is de aangeboden lijst met antwoorden een stuk korter dan op de PC of tablet. De kans dat je daardoor niet eens gezien wordt is daardoor een stuk groter geworden.

Zelf doen

Zoekmachineoptimalisatie was een aantal jaren geleden nog eenvoudig zelf te doen. Vandaag de dag is SEO een hele uitdaging als je het zelf wilt doen want door de steeds veranderende algoritmes is SEO bijzonder ingewikkeld geworden.

Bronnen en service providers

Net als met andere internetdiensten wordt zoekmachineoptimalisatie door talloze partijen aangeboden.  Als losstaande gespecialiseerde dienst of als een geïntegreerde service.

Uit het grote aanbod kunnen we met vertrouwen een aantal partijen aanbevelen die een bewezen track record hebben.

Karel Geenen

Karel Geenen

is al jaren (sinds 2002) actief bezig met internet marketing. Karel heeft verschillende succesvolle websites gebouwd en al vele klanten geholpen met het opzetten van een succesvolle online onderneming.

IMU

Internet Marketing Universiteit (IMU)

Tonny Loorbach laat je in 23 tips zien wat je kunt doen om je website voor SEO te optimaliseren.

23 SEO tips op een rijtje!

seo-boek-winnen-in-google-tonny-loorbach2SEO tips zijn er in alle soorten en maten, soms betreft het een complete strategie maar soms kan ook een klein detail op je website zorgen van een wereld van verschil in je resultaten in Google. Ik geef op deze website wel vaker SEO tips maar ik kan me voorstellen dat je die na een tijdje weer vergeet. Ik heb daarom een overzichtje van 23 SEO tips gemaakt met daarin zowel kleine tips als meer uitgebreide SEO strategieën. Nog meer tips vind je in mijn gratis boek Winnen in Google.

Mediaweb

Digital natives sinds 1995.

Het web zit in ons dna. Het stroomt door onze aderen. Met die mindset bedenken, ontwerpen en realiseren we online oplossingen die werken.

We zagen online hypes komen en gaan.

En ja, we hebben in de loop der jaren heel wat hypes zien komen en gaan. Herinner je je Wap nog? Of Second Life, ICQ en MSN Messenger? En wat dacht je van Flash?

Maar sommige zijn ‘game changers’…

Maar de mobiele revolutie van de laatste jaren is een ‘game changer’. Mobiel internet heeft de consument (b2c én b2b) fundamenteel veranderd. Die consument heeft als het ware de macht gegrepen, nu hij of zij zich altijd en overal kan informeren.

Meer…

Wij zoeken en vinden de beste SEO partij voor je