0622525811 info@omnisense.nl

Communicatieadvies & Marketing

kracht door verbinding
Contact

Frans Hendrikx

Internetpionier en ruim 35 jaar marketing- en communicatieadviseur maakt voor jou het verschil

Frans Hendrikx

Directeur en eigenaar Frans Hendrikx is onafhankelijk internet communicatieadviseur, marketing- en sales consultant, QR code & Mobile Coupon toepassingsspecialist, blogger en auteur van diverse white papers en boeken waaronder “QR codes succesvol inzetten!”; “Weg met de Opruiming!” en “Woest aantrekkelijk voor consumenten!”

Omnisense helpt organisaties, ondernemers en zzp’ers met advies, personal coaching en training effectiever te worden door communicatie te optimaliseren naar de huidige standaard.

Bij de toegepaste methodiek worden mobile, social en klassieke marketing met elkaar verenigd en geoptimaliseerd. Touchpoint Marketing is daar een goed voorbeeld van.

De focus bij deze aanpak ligt vooral op digitale toepassingen die aansluiten bij cross- en omni channel communicatie. Hierin staat niet het kanaal, maar de consument centraal.

Samen

Omnisense is een one person enterprize die samen met een compleet team van ‘online’marketingcommunicatie- vakspecialisten klanten helpt om beter online vindbaar en zichtbaar te worden en daardoor succesvoller. Dat doen we bij voorkeur met eenvoudige, meestal al beschikbare middelen en tools die bijzonder effectief en voordelig zijn.

Werkwijze

Om dat mogelijk te maken worden mobile, social en klassieke marketing, tijdens een kort programma, met elkaar verenigd en geoptimaliseerd. De focus bij deze aanpak ligt vooral op kennisoverdracht, revitalisering van het aanwezige potentieel en combinaties van bestaande methodieken met online toepassingen. Toepassingen die perfect aansluiten bij cross- en omni channel marketing.

Bij alle door Frans ontwikkelde strategieën en tactieken staat de klant als mens centraal. De QR code en Augmented Reality op klassieke media en Coupontools software zijn daar goede voorbeelden van, omdat ze appelleren aan dat wat een consument belangrijk vindt:.

  • Eenvoud, Snelheid, Gemak en Geluk!

“Frans Hendrikx, de voortrekker van Omnisense, kenmerkt zich door de senioriteit van een ervaren marketeer, met de nieuwsgierigheid en gedrevenheid van een jonge hond. In omgang een even sympathieke als charismatische Brabantse levensgenieter. Op inhoud onmiskenbaar een gepassioneerde kennisautoriteit die, altijd even respectvol, graag ventileert, stimuleert en corrigeert. Met zijn warme persoonlijkheid en vele kilometers in de soms kille zakelijke realiteit op de teller, weet hij een prettig klimaat te creëren voor vruchtbaar zaken doen. Een zeldzaam waardevolle gesprekspartner en coach die doorziet waar jij en je business kunnen accelereren.”

Bert Hobers

DGA, Sparketing

REFERENTIES

“Nogmaals veel dank dat je dit voor Roosendaal hebt voorbereid. Complimenten! Voor ons goed om te weten dat we ondernemers naar jou kunnen doorverwijzen voor goede begeleiding. Zullen we zeker doen!”

Inge van Aalst

Directeur , VVV Roosendaal

“Frans heeft me de meerwaarde van QR codes geleerd, en me geholpen bij de juiste toepassing daarvan. Sindsdien maak ik geregeld gebruik van dit slimme en innovatieve fenomeen. Frans weet als geen ander wat de wérkelijk toegepaste waarde van QR codes is en zorgt tevens dat de daarbij horende communicatie klopt, van puur technische tot effectieve invulling. Wie (mogelijke) klanten graag verrast, doet er goed aan zijn verhaal eens nauwlettend aan te horen én te aanschouwen.”

Hans-Jorg van Broekhoven

DGA, Bureau Dubbelstraat

“Ik heb Frans leren kennen als iemand met kennis van zaken en passie voor zijn vak. Hij is eerlijk, geïnteresseerd, analytisch en pragmatisch.”

Tim Blank

Business Development Manager, Enalyzer Software Netherlands B.V.

“Ten tijde van bART Intern Services mocht ik met Frans samenwerken, alwaar hij aanving als commercieel directeur. Kort daarop vervolgde Frans zijn carriere als algemeen directeur. In beide functies heeft Frans bewezen een pionier met een heldere visie en missie te zijn. Hij wist zich in een turbulente en complexe omgeving succesvol staande te houden en wist het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast had hij oog voor medewerkers die zich verder wilden ontwikkelen. Hij creeerde kansen en een juiste werkomgeving waarbij medewerkers in staat waren zich succesvol te ontplooien. Ook wil ik Frans bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen en leerzame momenten, waar ik tot op heden nog steeds veel baat bij heb.”

Karima Gacem

Directeur, RedBlueIT

Frans en ik hebben samengewerkt gedurende de periode waarin ik Algemeen Directeur was van het project NedWerk dat vanuit multinational Buhrmann georganiseerd werd. Frans was een van de eersten die direct de mogelijkheden van het project gezien heeft en hij heeft me in die periode met raad en adviezen ondersteund. Ik heb Frans in die periode niet alleen als een uitstekend en zeer professioneel algemeen manager leren kennen, maar ook als een zeer warm en empathisch mens. Het was een voorrecht om met hem samen te hebben kunnen werken!

Alexander Deeleman

Senior project/programmamanager sociaal domein, Floris Competence Management

“After a few years running my own business, Frans gave me a tremendous opportunity to enter his team on a corporate ship and as such he was my first “captain” in a long time. Working with Frans has been a great joy as he is passionate about whatever he does. This passion is infectious to any organization as Frans is a great communicator, a marketer, and… a deal closer. He is excellent at building and maintaining relationships and as a result, his professional network is an asset to any organization. Besides being a great leader, mentor and a true professional, he always showed interest in people and their well-being. His involvement and leadership is a win to any organization.”

Marcel Kardol

Sales Lead EMEA Cisco Spark, Cisco

LOOPBAAN

Kunnen wij je adviseren of coachen?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies en ontdek de fijne kneepjes van effectieve ‘online’ marketingcommunicatie en -reclame.

Als je meer en beter vindbaar en zichtbaar wilt worden kunnen wij je helpen met vernieuwende ideeën, concepten, producten en diensten die het verschil voor je kunnen maken.

Wil je gebruik maken van onze expertise? Neem dan contact met ons op. We helpen je snel aan betere online vindbaarheid, -zichtbaarheid en daardoor meer klanten!

Loopbaan

Van traditionele uitgeverij en Internet naar…Mobiel Internet en online Marketing

Na jaren van marketing communicatie activiteiten binnen traditionele uitgeverijen werd in 1993 Omnisense Communicatie opgericht.

Internet

In 1994 werd Frans mede oprichter, -eigenaar en commercieel directeur van Wirehub! Internet, een van de éérste Internet Service Providers van Nederland en daarmee mede- grondlegger van het internet zoals we dat vandaag de dag kennen.

In 1998 werd Frans Commercieel Directeur bij bART Internet Services en bracht deze ISP, na een grondige transformatie, als CEO van VIA Networks in Nederland naar de beurs in Amsterdam en New York. In 2002 nam Frans afscheid van VIA Networks en zette zijn OmniSense Communicatie-activiteiten voort als incubator/adviseur voor o.a. het ministerie van economische zaken en de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Mobiel Internet en QR codes

Door het mobiel gaan van internet in 2007 werden de fantastische mogelijkheden van de QR code in volle omvang duidelijk. Het werd het middel om bedrukte media met het universum van het internet te verbinden.

Vanaf die tijd heeft Frans zich verder ontwikkeld tot expert op het vlak van cross- en omni channel Mobile Marketing, advisering en coaching.

“Omdat we tegenwoordig altijd online zijn is mobile- online marketing in korte tijd de belangrijkste marketing-communicatievorm geworden. Een ondernemersfunctie die door veel MKB ondernemers en -organisaties nog steeds onderschat wordt.
Niet anticiperen op die ontwikkeling kan dramatische gevolgen hebben”.

Dé reden waarom Frans ondernemers en organisaties helpt online beter vindbaar en zichtbaar te worden tussen de overvloed aan informatie.”

Kansen en mogelijkheden

Op mobiel internet gebaseerde online marketing schept ook voor MKB ondernemers en zelfstandigen nieuwe kansen en mogelijkheden. Door het actief en weldoordacht inzetten van QR codes, Augmented Reality of Digitale Coupons bijvoorbeeld kan een brug worden geslagen tussen oude- en nieuwe marketing.

Mogen wij je adviseren of coachen?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies van Frans Hendrikx en ontdek de fijne kneepjes van effectieve online marketing communicatie en -reclame.

Als je meer en beter vindbaar en zichtbaar wilt worden kunnen wij je helpen met vernieuwende ideeën, concepten, producten en diensten die het verschil voor je kunnen maken.

Wil je gebruik maken van onze expertise neem dan contact met ons op. We helpen je snel aan betere vindbaarheid, zichtbaarheid en daardoor meer klanten!