0622525811 info@omnisense.nl

Lijstjes

Er komen regelmatig lijstjes voorbij die aantonen hoe ingewikkeld het communicatievak is geworden en hoe divers de disciplines. Een communicatieadviseur inschakelen lijkt daarom zo gek nog niet.

Reclamebureau

Ooit ging je naar een full-service reclame- of marketingbureau voor je marketingcampagne(s) en je was, na het betalen van je rekening, klaar.

Rondgang

Een rondgang langs alle deskundigen vandaag de dag is (ondanks de lijstjes) totaal onmogelijk geworden. Ook budgettair kan inkopen van kennis, behoudens bij kleine full service bureaus, wel eens erg lastig zijn.

Generalisten

Het aantal generalisten is erg klein, waardoor het gros van de zelfstandigen, MKB ondernemers, kleinere organisaties en instellingen het meestal met een samenraapsel van regionale specialisten moeten doen. Wat zegt dat over de uiteindelijke output van de geleverde kwaliteit?En dan hebben we hier nog niet over e-business gehad!

Wat als je die op internet gerichte communicatie aan de lijst van op ‘traditionele’ marketingcommunicatie gerichte activiteiten toevoegt?

“CMS software, CMS Open Source, Internet Security, verification, Privacy, ICT dienstverlening en consultancy, System Integrator en consultancy, ISP, Hosting en (mobile) Data infrastructure, Full Service, Online Campagne, Specialisten, Mobile Agencies, Affiliates en Leads, Result driven marketing en advertising, Vergelijker, Media bureaus, E-mail marketing, e-mail broker en data leverancier, e-mail marketing bureau, e-mail service provider en e-mail software,, media-exploitanten, Search Marketing bureaus, Web statistics en site optimalisatie, social platforms, Marketing en Business consultancy, Marketing en business consultants, Opleiding en training, Payment systems, verzend en fulfillment >>>”

De vraag doet zich bij deze opsomming van specialismen voor hoe je al die deskundigheid als klein bedrijf of organisatie aan elkaar knoopt om uiteindelijk tot een fatsoenlijke en effectieve keuze te komen.

Zwevende consument

De consument is steeds moeilijker te ‘vangen’ met oude marketingpraktijk en het gedrang op internet wordt met de dag groter. Het is vechten om aandacht, en de tijd die de consument nog beschikbaar heeft om naar je te luisteren, je boodschap te zien of aan te horen is tot 10 den van seconden gereduceerd.

Nieuwe disciplines

Benieuwd of er dit jaar weer nieuwe communicatiedeskundigheidsdisciplines bij komen.  Ik kan er nog wel een paar bedenken, maar begin daar nu even niet aan. Het is al erg genoeg zo.

Nuttig

Wat vind jij van de lijstjes?  Zijn ze nuttig of verwarrend? Voegen ze iets toe? Of is een gesprekje met een communicatieadviseur zo gek nog niet?